Page content

Adverteren

De afstudeerconsultant.nl heeft een bereik van circa 40.000 unieke bezoekers per maand. Daarmee is het een van de drukst bezochte websites binnen de doelgroep “afstudeerders”. In deze doelgroep bevinden zich voornamelijk hbo- en wo-studenten in de eindfase van hun studie, maar ook young professionals en deeltijdstudenten met veel werkervaring. Ongeveer de helft woont en studeert in Amsterdam. De studies die zij volgen variëren van bedrijfskunde tot geneeskunde.

Marktsegmenten waarin de doelgroep zich bevindt lopen uiteen (Figuur 1). Werk (Employment) springt eruit, aangezien de meeste van deze studenten hun studie aan het afronden zijn en op zoek zijn naar hun eerste baan. Ook zijn zij geïnteresseerd in reizen (Travel/Hotels & Accomodations).

affiniteitscategorie (bereik) studenten (in-market-segment)

Figuur 1. In-marktsegmenten

Hun interesseprofiel is gevarieerd (Figuur 2). De top drie bestaat uit filmliefhebbers (Movie Lovers), techneuten (Technolphiles) en tv-liefhebbers (TV Lovers).

affiniteitscategorie (bereik) studenten

Figuur 2. Interesseprofiel doelgroep

Het bezoekverkeer op de website is 100% organisch. Daardoor is de betrokkenheid hoog. Er wordt regelmatig nieuwe content geplaatst, waarop veelvuldig wordt gereageerd en welke in grote getalen via social media wordt gedeeld.

Wilt u adverteren op de afstudeerconsultant.nl of heeft u ideeën voor een samenwerkingsverband gericht op de doelgroep studenten en young professionals? Aarzel dan niet om contact op te nemen.