Geld, tijd en frustratie besparen?

Download het gratis ebook De Afstudeer Succesgids

Page content

Adverteren

De afstudeerconsultant.nl heeft een bereik van circa 70.000 bezoeken per maand. Daarmee is het een van de drukst bezochte websites binnen de doelgroep ‘afstudeerders’. In deze doelgroep bevinden zich voornamelijk hbo- en wo-studenten in de eindfase van hun studie. Velen zijn met hun scriptie bezig en oriënteren zich op een eerste serieuze baan. De website wordt ook deels bezocht door young professionals en deeltijdstudenten met veel werkervaring. Onze websitebezoekers wonen vaak in een grote stad. Ongeveer de helft woont en/of studeert in Amsterdam. De studies die zij volgen variëren van Commerciële Economie tot Geneeskunde.

Marktsegmenten waarin de doelgroep zich bevindt lopen uiteen (Figuur 1). Werk (Employment) springt eruit, aangezien de meeste van deze studenten hun studie aan het afronden zijn en op zoek zijn naar hun eerste baan. Ook zijn zij geïnteresseerd in reizen (Travel/Hotels & Accomodations).

affiniteitscategorie (bereik) studenten (in-market-segment)

Figuur 1. In-marktsegmenten

Het interesseprofiel van afstudeerders is gevarieerd (Figuur 2). De top drie bestaat uit filmliefhebbers (Movie Lovers), techneuten (Technolphiles) en tv-liefhebbers (TV Lovers).

affiniteitscategorie (bereik) studenten

Figuur 2. Interesseprofiel doelgroep

Het bezoekverkeer op de website is 100% organisch. Daardoor is de betrokkenheid hoog. Er wordt regelmatig nieuwe content geplaatst, waarop veelvuldig wordt gereageerd en welke in grote getalen via social media wordt gedeeld.

Wilt u adverteren op de afstudeerconsultant.nl of heeft u ideeën voor een samenwerkingsverband gericht op de doelgroep afstudeerders? Aarzel dan niet om contact op te nemen.