arrow_drop_up arrow_drop_down

“Sneller afstuderen én geld, tijd en frustratie besparen? Schakel een professionele scriptiecoach in die snel gerichte feedback geeft en met je meedenkt.”

 • Begeleiders met minimaal 5 jaar ervaring
 • Altijd binnen 24 uur reactie
 • Online of op locatie (1,5 meter afstand)
 • Gespecialiseerd in deeltijdstudenten
 • Track record: succes in meest uitdagende trajecten
 • Gerichte feedback en verbetersuggesties
 • Sparringpartner die meedenkt en motiveert
 • Van chaos naar structuur in korte tijd
scriptiehulp-betrokken-scriptiecoach

Betrokken scriptiecoaches

Wij bieden een luisterend oor voor jouw hulpvraag en geven advies op maat.

scriptiehulp-snel-bereikbaar

Snel en bereikbaar

Binnen 24 uur reactie. We staan bekend om onze uitstekende bereikbaarheid en snelle reactietijden. 

scriptiehulp-ervaren-scriptiecoach

Ervaren scriptiecoaches

Onze scriptiecoaches hebben minimaal 5 jaar ervaring.

scriptiehulp-uitdaging

Gespecialiseerd in deeltijdstudenten

Als werkende deeltijdstudent wil je een leven lang  leren met een ervaren sparringpartner om je heen.

scriptiehulp-feedback

Gerichte feedback

Gerichte feedback en verbetersuggesties, met vakspecifieke voorbeelden.

scriptiehulp-motivatie

Stok achter de deur

Onze scriptiecoaches motiveren je tijdens het traject, zodat jouw scriptie op de rails komt en blijft.  

Sneller afstuderen? Meld je aan voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek

scriptiehulp

Even voorstellen

Mijn naam is Luuk Tubbing, oprichter van de afstudeerconsultant. Ik heb zelf tijdens mijn twee studies (hbo Food & Business, Master Business Administration) maar liefst drie scripties geschreven. Ondanks dat ik ze alle drie met een goed resultaat heb afgerond en ik er nu mijn beroep van heb gemaakt, kan ik mij nog wel herinneren dat zeker de eerste scriptie een blok aan mijn been was. Wel werd ik er steeds beter in en begon ik het onderzoek en het schrijven zelfs leuk te vinden. Dit begon ook onder mijn studiegenoten op te vallen en al gauw werd ik ingeschakeld om hen te adviseren of te helpen bij de knelpunten van hun scriptie. Na verloop van tijd liep het als een lopend vuurtje en had ik mijn eerste klanten.


Vanwege mijn interesse in onderzoek heb ik hier mijn beroep van gemaakt. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan als onderzoeker bij de Vrije Universiteit, later bij AMC/Universiteit van Amsterdam. Tegelijkertijd heb ik in 2013 een KvK-nummer aangevraagd en ben ik de afstudeerconsultant begonnen, met als missie om zoveel mogelijk studenten in staat te stellen af te studeren, bij voorkeur zo snel mogelijk en met een goed resultaat. Na enkele jaren onderzoek heb ik de stap gemaakt naar de consultancywereld. Eerst O&i management consultants en momenteel werk ik als Senior Consultant bij een IT en business consultancy. Scriptiecoaching doe ik nog steeds.

Vanaf 2015 is Joop van Schijndel erbij gekomen als vaste scriptiecoach. Joop heeft tientallen jaren ervaring als manager, bestuurder (TNT/PostNL), adviseur en universitair docent Organisatiepsychologie bij de Vrije Universiteit te Amsterdam en verscheidene buitenlandse universiteiten. Maar zijn grootste wapenfeit is misschien wel de officieuze ‘Club van 100’. Van een lijst van bijna 100 oud VU-studenten zonder diploma is er door de coaching van Joop maar liefst 96% afgestudeerd. Hij heeft deze oud-studenten allemaal persoonlijk opgespoord en in een intensief coachingstraject begeleid bij het afronden van hun scriptie. Wat deze prestatie extra bijzonder maakt is dat het om echte ‘probleemgevallen’ ging. We hebben het over oud-studenten die destijds wegens psycho-sociale problemen zonder diploma hun studie verlieten, waaronder asielzoekers, vluchtelingen, studenten die te maken hadden met eerwraak, verslaving en studenten met (psychische) gezondheidsklachten. Joop is thuis in veel verschillende onderwerpen en onderzoeksmethoden, maar zijn specialiteit is gedragsverandering en talentontwikkeling. Bovendien is hij actief als afstudeerbegeleider en examinator bij de Hogeschool Utrecht. Daardoor weet hij als geen ander welke eisen er aan een scriptie worden gesteld.

€ 65,- per uur

Scriptiehulp op maat

 • Contact online of op locatie: gerichte feedback, tips en suggesties
 • Nakijkwerk per mail: structuur, logica en taal

Wat anderen over ons zeggen:

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Snel, duidelijk, proactief en gedegen

“Mijn scriptie leest beter is en taaltechnisch verbeterd. De voordelen van de afstudeerconsultant vind ik: de snelle werkwijze, duidelijke communicatie, denkt mee en geeft gedegen advies. Ik raad de afstudeerconsultant aan als je om wat voor reden dan ook vastloopt met je afstudeerscriptie. De begeleider weet veel en geeft goed advies.”

Laura, HRM, Saxion Deventer

 • Zeer goede aanvulling op gebrekkige begeleiding

  “Dankzij de hulp van Luuk ben ik op tijd afgestudeerd. De inzichten en tips van hem hebben mij erg veel geholpen om mijn scriptie te verbeteren en waren een zeer goede aanvulling op de (gebrekkige) begeleiding van de universiteit.”

  Gerda, Bedrijfskunde, VU

 • Goede begeleiding, advies en steun

  “Luuk, ik wil je bedanken voor je goede begeleiding, advies, en steun. Je hebt ons groepje vanaf het begin tot aan het eind goed geholpen. Ik heb veel van je geleerd en je had ook een luisterend oor als er problemen waren rondom onze scriptie. Je bent echt goed in je werk en je hebt er alles aan gedaan om ons groepje verder te kunnen helpen. Als ik weer eens jouw hulp nodig heb zal ik zonder enige twijfel jouw hulp inschakelen. Heel erg bedankt voor alles.”

  Horia, SPH, Hogeschool Utrecht

 • Structuur enorm verbeterd, goede samenwerking

  “De structuur van mijn scriptie is enorm verbeterd. Het leest vele malen beter en de punten die ik wilde maken zijn veel duidelijker. Luuk geeft snelle reacties, zeer duidelijke feedback en geweldige resultaten. Het was een goede samenwerking. Zonder hem was het niet gelukt.” 

  Maarten, MEd Leraar Engels

 • Met concrete aanwijzingen van een 5 naar een 7!

  “Ik had geen idee wat ik moest doen met mijn scriptie, nadat ik hem in eerste instantie niet had gehaald. De begeleiding van mijn hogeschool liet mij ook worstelen en echte begeleiding was ver te zoeken. Toen kwam ik bij Joop terecht en hij wist mij concrete en duidelijke aanwijzingen te geven waardoor ik in zeer korte tijd mijn scriptie kon verbeteren. Door de hulp van Joop ben ik van een 5 naar 7 gegaan!”

  Quinten, IBMS, Hanze Hogeschool

 • Wil jij ook een scriptiecoach die gerichte feedback geeft en met je meedenkt?