de-afstudeerconsultant-scriptie-coach-ib4u

“Sneller afstuderen én geld, tijd en frustratie besparen? Schakel een professionele scriptiecoach in die snel gerichte feedback geeft en met je meedenkt.”

Vlekkeloos afstuderen is maar voor weinigen weggelegd. Voor de meeste studenten is het schrijven van een scriptie een van zijn of haar minst favoriete bezigheden. Hoor je bij deze laatste groep? En wil je graag sneller, met meer plezier en met een hoger cijfer afstuderen? Dan is de scriptiehulp op maat van de afstudeerconsultant iets voor jou.

Mijn naam is Luuk Tubbing, oprichter van de afstudeerconsultant. Ik heb zelf tijdens mijn twee studies (hbo Food & Business, Master Business Administration) maar liefst drie scripties geschreven. Ondanks dat ik ze alle drie met een goed resultaat heb afgerond en ik er nu mijn beroep van heb gemaakt, kan ik mij nog wel herinneren dat zeker de eerste scriptie een blok aan mijn been was. Wel werd ik er steeds beter in en begon ik het onderzoek en het schrijven zelfs leuk te vinden. Dit begon ook onder mijn studiegenoten op te vallen en al gauw werd ik ingeschakeld om hen te adviseren of te helpen bij de knelpunten van hun scriptie. Na verloop van tijd liep het als een lopend vuurtje en had ik mijn eerste klanten.

Vanwege mijn interesse in onderzoek heb ik hier mijn beroep van gemaakt. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan als onderzoeker bij de Vrije Universiteit, later bij AMC/Universiteit van Amsterdam. Tegelijkertijd heb ik in 2013 een KvK-nummer aangevraagd en ben ik de afstudeerconsultant begonnen, met als missie om zoveel mogelijk studenten in staat te stellen af te studeren, bij voorkeur zo snel mogelijk en met een goed resultaat. Na enkele jaren onderzoek heb ik de stap gemaakt naar de consultancywereld. Eerst O&i management consultants en momenteel werk ik als Senior Consultant bij Capgemini. Scriptiecoaching doe ik nog steeds.

Vanaf 2015 is Joop van Schijndel erbij gekomen als vaste scriptiecoach. Joop heeft tientallen jaren ervaring als manager, bestuurder (TNT/PostNL), adviseur en universitair docent Organisatiepsychologie bij de Vrije Universiteit te Amsterdam en verscheidene buitenlandse universiteiten. Maar zijn grootste wapenfeit is misschien wel de officieuze ‘Club van 100’. Van een lijst van bijna 100 oud VU-studenten zonder diploma is er door de coaching van Joop maar liefst 96% afgestudeerd. Hij heeft deze oud-studenten allemaal persoonlijk opgespoord en in een intensief coachingstraject begeleid bij het afronden van hun scriptie. Wat deze prestatie extra bijzonder maakt is dat het om echte ‘probleemgevallen’ ging. We hebben het over oud-studenten die destijds wegens privéproblemen zonder diploma hun studie verlieten, waaronder asielzoekers, vluchtelingen, studenten die te maken hadden met eerwraak, verslaving en studenten met (psychische) gezondheidsklachten. Joop is thuis in veel verschillende onderwerpen en onderzoeksmethoden, maar zijn specialiteit is gedragsverandering en talentontwikkeling.

Je bent hier waarschijnlijk terecht gekomen omdat je…

scriptiehulp-bij-motivatieproblemen

 • …wel alle capaciteiten in huis hebt voor een goede scriptie, maar last hebt van motivatieproblemen of uitstelgedrag
 • …moeite hebt met het kiezen van een relevant onderwerp of een gerichte probleemstelling
 • …niet goed weet waar je op moet letten bij het schrijven van een goed onderzoeksvoorstel
 • …niet zeker weet of jouw data-analyse klopt
 • statistiek en SPSS niet goed beheerst, maar het nu weer moet gaan toepassen
 • professioneel of wetenschappelijk schrijven niet goed beheerst
 • onder tijdsdruk een hoog cijfer wilt halen
 • scriptie is afgekeurd en een sparringpartner wilt bij het herstructureren

Wanneer jij je in minimaal één van deze punten herkent raad ik je aan om deze pagina aandachtig en woord-voor-woord te lezen en vandaag nog de stap te nemen om in jezelf te investeren en snel af te studeren.

Er zijn verschillende manieren om sneller af te studeren:

 • Sparringpartner bij het vinden van een geschikte probleemstelling
 • Hulp in conceptualisering en ontwikkeling van het onderzoeksontwerp
 • Expertise inschakelen voor specifieke kwalitatieve of kwantitatieve analyses
 • Gerichte tips en handvatten voor wetenschappelijk schrijven
 • Aanwijzingen voor taal, spelling, zinsbouw en schrijfstijl
 • Methoden en technieken om te overtuigen bij de verdediging van je scriptie
 • Hulp van een expert bij het (her)structureren van je scriptie
 • Door professionele scriptiehulp sneller afstuderen met een beter resultaat!

Waarom verdrinken als je ook kunt zwemmen met een coach van de afstudeerconsultant?

scriptiehulp-snel-afstuderen

 • Sneller afstuderen
 • Een hoger cijfer
 • Een steile leercurve door snelle en gerichte feedback
 • Hulp op maat op basis van jouw kwaliteiten en aandachtspunten
 • 1-op-1 contact
 • Uitstekende bereikbaarheid en snelle reactietijden
 • Scriptiehulp is belastingaftrekbaar als studiekosten
 • Affiniteit met vele onderwerpen
 • Toegang tot specialisten op verscheidene vakgebieden en onderzoeksmethoden
 • Een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek: jij beslist of scriptiehulp iets voor jou is en of er een klik is

Schakel vandaag nog een scriptiecoach in en voorkom…

 • Extra collegegeld door studievertraging
 • Het mislopen van meer en eerder salaris
 • Veel onnodig tijdsverlies
 • Enorme scriptiestress
 • Extra studielast
 • Uitstel van je droomvakantie of fantastische wereldreis
 • Een lagere waarde op de arbeidsmarkt
 • Het gevoel dat je gefaald hebt

Tijd om af te studeren!

Maak vandaag nog de stap om in jezelf te investeren en snel af te studeren! Vraag een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek aan.

Scriptiehulp op maat

Onze scriptiehulp op maat betekent 1-op-1 coaching. Dit bestaat uit persoonlijke contacturen en/of feedback op jouw werk via e-mail. Het kostenplaatje hangt helemaal af van de hoeveelheid en het type hulp dat je inschakelt. Bij complexere materie is een 1-op-1 gesprek aan te bevelen. We gaan in ieder geval op basis van jouw behoefte aan de slag:

1-op-1 gesprek

 • Op locatie of via Skype
 • Gerichte feedback
 • Tips en suggesties

€ 67,- per uur

Schriftelijke feedback

 • Feedback per mail: structuur, logica, samenhang, taal, etc.
 • Circa 5 pagina’s per uur

€ 57,- per uur

scriptiehulp-snel-afstuderen

Interesse? Voordat je daadwerkelijk scriptiehulp inschakelt heb je eerst de gelegenheid om te bepalen wat het jou oplevert en of er een klik is met de scriptiecoach. Laat je contactgegevens achter voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek en je ontvangt binnen 24 uur een reactie.

Vraag hier een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek aan >>

Of lees eerst over de ervaringen van andere studenten die gebruik hebben gemaakt van onze begeleiding:

Testimonials

“Mijn scriptie leest beter is en taaltechnisch verbeterd. De voordelen van de afstudeerconsultant vind ik: de snelle werkwijze, duidelijke communicatie, denkt mee en geeft gedegen advies. Ik raad de afstudeerconsultant aan als je om wat voor reden dan ook vastloopt met je afstudeerscriptie. De begeleider weet veel en geeft goed advies.”
~ Laura, Human Resource Management, Saxion Deventer

“Dankzij de hulp van Luuk ben ik op tijd afgestudeerd. De inzichten en tips van hem hebben mij erg veel geholpen om mijn scriptie te verbeteren en waren een zeer goede aanvulling op de (gebrekkige) begeleiding van de universiteit.”
~ Gerda, Bedrijfskunde, Vrije Universiteit Amsterdam

“Luuk, ik wil je bedanken voor je goede begeleiding, advies, en steun. Je hebt ons groepje vanaf het begin tot aan het eind goed geholpen. Ik heb veel van je geleerd en je had ook een luisterend oor als er problemen waren rondom onze scriptie. Je bent echt goed in je werk en je hebt er alles aan gedaan om ons groepje verder te kunnen helpen. Als ik weer eens jouw hulp nodig heb zal ik zonder enige twijfel jouw hulp inschakelen. Heel erg bedankt voor alles.”
~ Horia, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Hogeschool Utrecht

“Door de hulp van Luuk in te schakelen is het mij gelukt op korte termijn af te studeren. Zijn inzicht en tips hebben mij enorm geholpen mijn scriptie te verbeteren. Ik ben blij dat ik van deze begeleiding gebruik heb gemaakt en zal het iedereen die vastzit aanraden.”
~ Makiz, Rechten, Hogeschool Utrecht

Ik heb op een ontzettend fijne manier hulp gekregen bij het schrijven van mijn scriptie. Waar ik eerst tegen veel dingen aanliep, heeft Joop van Schijndel van de afstudeerconsultant me weer juiste richting ingeduwd. Het was het geld meer dan waard! Ik zal het vooral ook aanbevelen als je vanuit een opleiding niet de gewenste begeleiding krijgt. Joop neemt echt de tijd voor je. Top ervaring!
~ Jitte, International Hotel Management, Breda

“Luuk heeft mij fantastisch geholpen met het coderen van interviews en het bestuderen van het manuscript. Een zeer goede scriptiebegeleider die ik iedereen van harte kan aanbevelen.”
~ Ben, Film- en Televisiewetenschap, Universiteit Utrecht

De structuur van mijn scriptie is enorm verbeterd. Het leest vele malen beter en de punten die ik wilde maken zijn veel duidelijker. Luuk geeft snelle reacties, zeer duidelijke feedback en geweldige resultaten. Het was een goede samenwerking. Zonder hem was het niet gelukt.”
~ Maarten, Master of Education Leraar Engels, Fontys

“Joop van Schijndel heeft enorm veel ervaring bij het begeleiden van studenten en dat merk je gelijk. Hij reikt je goede handvaten aan en geeft je snel en gedetailleerd feedback om je scriptie te verbeteren. Joop is echt van grote meerwaarde geweest bij het samenstellen van mijn scriptie.”
~ Anoniem, Bachelor Bedrijfskunde met specialisatie Managementsupport, NCOI

“I.v.m. lange afstandsonderwijs was er in mijn geval nagenoeg geen begeleiding m.b.t. het schrijven van de scriptie. Wat een geluk dat de afstudeerconsultant goede coaches heeft die binnen een paar uren reageren bij een vraag en binnen slechts een paar dagen  ingezonden stukken tekst nakijken en van feedback voorzien. Deze feedback is voor mij zeer waardevol geweest om te weten of ik op de goede weg zat alvorens deze in te leveren bij de eigen aangewezen begeleider van mijn onderwijsinstituut. Ik zou de afstudeerconsultant zeker aanraden aan andere studenten en dan met name studenten die net als ik lange afstandsonderwijs  volgen waarbij het scriptie traject heel moeizaam kan verlopen zonder fatsoenlijke begeleiding. In het bijzonder wil ik Joop van Schijndel bedanken voor de samenwerking en voor het waardevolle advies die hij mij gedurende het scriptie-traject heeft gegeven.  Daarnaast heeft hij altijd kritisch gekeken naar de door mij ingezonden stukken waardoor ik zelf ook gedwongen werd om een helicopterview te ontwikkelen gedurende de scriptie. Ten slotte heeft hij mij ook altijd weten te motiveren als er gedurende het scriptie-traject obstakels optraden en het even tegenzat.  Nogmaals bedankt!”
~ Lilian, European Studies, Hogeschool NTI

Ik moest een onderzoeksopzet maken. Iets wat ik nog nooit gedaan had en ik had niet echt een goed idee waar te beginnen. Uiteindelijk wel iets op papier gezet en toen naar Joop gestuurd. Het is fijn om iets na te kunnen laten kijken die verstand heeft van scripties maar verder helemaal onafhankelijk is. Met de hulp van Joop kon ik weer verder met het onderzoeksvoorstel. Deze is beoordeeld met een 8! Als ik straks daadwerkelijk moet afstuderen kom ik vast weer bij je terug.”
~ Margriet, Management, Economie en Recht, NCOI

Investeer net als Laura, Gerda, Horia, Makiz, Ben en vele anderen in jezelf en maak nu de beslissing om snel af te studeren met behulp van de persoonlijke aanpak van onze professionele scriptiecoaches.

Met vriendelijke groet,

scriptiehulp-luuk-tubbing

Luuk Tubbing

P.S. Wist je dat een diploma een hele belangrijke voorwaarde is voor een succesvolle carrière? De heldenverhalen van enorm succesvolle ‘dropouts’, zoals Steve Jobs, Mark Zuckerberg en Bill Gates, zijn uitzonderingen.

P.P.S. Vergeet niet dat ook scriptiehulp belasting aftrekbaar is als studiekosten. In veel gevallen hoef je de kosten dus alleen maar voor te schieten.

P.P.P.S. Een oriëntatiegesprek is helemaal gratis en je zit nergens aan vast. Zo kun jij besluiten of er een klik is met de afstudeerconsultant.

Klik op onderstaande button om een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek aan te vragen en je ontvangt binnen 24 uur een reactie: