Een string variabele creëren met SPSS

Een string variabele creëren met SPSS

Een string variabele bestaat uit een reeks (string) van karakters, bijvoorbeeld een geboorteplaats. In de Variable View van SPSSkunnen we deze variabele creëren. Dit gaat als volgt:
  1. Ten eerste dien je een variabele aan te maken: klik op de witte cel onder de kolom Name in de rij waar je de string variabele wilt aanmaken.
  2. Type de gewenste variabelenaam in (bv. 'voornaam').
  3. Ga naar een andere cel met de pijltjes van het toetsenbord op klik met de muis op een andere cel om de invoer definitief te maken. Je hebt nu een variabele aangemaakt. Zoals je ziet heeft SPSS automatisch de standaardinstellingen voor elk veld gecreëerd.
  4. Klik nu op het veld Type van de aangemaakte variabele. Je zie een blauw hokje verschijnen met drie puntjes. Als je hierop klikt verschijnt een pop-up scherm zoals hieronder weergegeven.
  5. Kies String en pas eventueel het maximaal aantal karakters (in het veld Characters) zodat het langste resultaat in jouw data er in pas.
  6. Klik OK als je klaar bent.
  7. Het is een goede gewoonte om vervolgens in de kolom Label de beschrijving van de variabele in te voeren (bijvoorbeeld "voornaam participant").
  8. Bij de kolom Measure dien je in het geval van een string variabele voor Nominal te kiezen.
string-variabele
Als je nu naar de Data View gaat zie je dat de kolommen de door jou ingevoerde naam weergeven.
Reactie plaatsen

Sneller afstuderen met een scriptiecoach?