Over de afstudeerconsultant

Wij helpen afstudeerders het maximale uit hun scriptie te halen.

Missie

De afstudeerconsultant is in 2013 opgericht door Luuk Tubbing. Hij heeft jarenlange ervaring als wetenschappelijk onderzoeker en management/data consultant. In deze rollen heeft hij ook onderwijs gegeven en menig training verzorgd. Daarvoor, in 2011, heeft hij zijn MSc Business Administration (specialisatie Strategy & Organization) behaald aan de VU, nadat hij de opleiding Food & Business aan de HAN had afgerond. Gedurende zijn werk als onderzoeker en ook als student heeft hij menig paper of scriptie met succes afgerond, zowel in het Engels als in het Nederlands. Hij heeft altijd al een honger naar nieuwe kennis gehad en het overbrengen daarvan. Luuk heeft dan ook een breed interessegebied, voornamelijk op het gebied van organisatievraagstukken, innovatie, communicatie en persoonlijke ontwikkeling.


Sinds 2010 is hij door studenten in zijn omgeving gevraagd voor scriptiehulp. In 2013 heeft hij hier een bedrijf voor opgericht: de afstudeerconsultant. Scriptiehulp voedt zijn brede interesse door in aanraking te komen met vele verschillende vraagstukken en daarnaast ook ondernemersactiviteiten te doen. Ook geeft het hem voldoening om een aandeel te hebben in succes en mensen te zien slagen.


Vanaf 2015 is hij een samenwerking aangegaan met Joop van Schijndel, een ervaren en gedreven coach, organisatieadviseur, manager en docent. De afstudeerconsultant biedt scriptiehulp op maat aan hbo- en wo-studenten, zodat zij sneller afstuderen met een hoger cijfer. Studenten die moeite hebben met beginnen, last hebben van uitstelgedrag, zijn vastgelopen of deze ellende voor willen zijn, kunnen bij ons terecht.


Update: per 1 juni 2021 is de afstudeerconsultant overgenomen door ScriptieMaster. Voorlopig kun je gebruik blijven maken van alle gratis content op deze website. De scriptiecoaching wordt uitgevoerd door de begeleiders van ScriptieMaster.

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Snel, duidelijk, proactief en gedegen

“Mijn scriptie leest beter is en taaltechnisch verbeterd. De voordelen van de afstudeerconsultant vind ik: de snelle werkwijze, duidelijke communicatie, denkt mee en geeft gedegen advies. Ik raad de afstudeerconsultant aan als je om wat voor reden dan ook vastloopt met je afstudeerscriptie. De begeleider weet veel en geeft goed advies.”

Laura, HRM, Saxion Deventer

 • Zeer goede aanvulling op gebrekkige begeleiding

  “Dankzij de hulp van Luuk ben ik op tijd afgestudeerd. De inzichten en tips van hem hebben mij erg veel geholpen om mijn scriptie te verbeteren en waren een zeer goede aanvulling op de (gebrekkige) begeleiding van de universiteit.”

  Gerda, Bedrijfskunde, VU

 • Goede begeleiding, advies en steun

  “Luuk, ik wil je bedanken voor je goede begeleiding, advies, en steun. Je hebt ons groepje vanaf het begin tot aan het eind goed geholpen. Ik heb veel van je geleerd en je had ook een luisterend oor als er problemen waren rondom onze scriptie. Je bent echt goed in je werk en je hebt er alles aan gedaan om ons groepje verder te kunnen helpen. Als ik weer eens jouw hulp nodig heb zal ik zonder enige twijfel jouw hulp inschakelen. Heel erg bedankt voor alles.”

  Horia, SPH, Hogeschool Utrecht

 • Structuur enorm verbeterd, goede samenwerking

  “De structuur van mijn scriptie is enorm verbeterd. Het leest vele malen beter en de punten die ik wilde maken zijn veel duidelijker. Luuk geeft snelle reacties, zeer duidelijke feedback en geweldige resultaten. Het was een goede samenwerking. Zonder hem was het niet gelukt.” 

  Maarten, MEd Leraar Engels