Page content

Comment Section

4 reacties op “Data-analyse


Door Merle op 8 december 2017

Hi! Ik ben bezig met mijn scriptie. Als onafhankelijke variabele had ik een categorische, die ik dus om heb moeten zetten in dummy variabelen… Nu heb ik wanneer ik een regressie-analyse probeer uit te voeren, dat 1 dummy variabele niet wordt meegenomen in de analyse… Hij staat bij excluded variables. Enig idee wat er fout is gegaan?


Door Luuk Tubbing op 9 december 2017

Hi Merle, dat kan ik obv deze informatie niet bepalen. Een mogelijke oorzaak kan liggen in het type regressie-analyes. Enkelvoudige en meervoudige lineaire regressie zijn niet geschikt voor dichotome variabelen. Meervoudige logistische regressie gebruik je voor een model met meerdere dichotome onafhankelijke variabelen, waaronder dummy variabelen. Helder?
Groeten,
Luuk


Door niek op 15 mei 2018

Hoi,
Ik ben bezig met het verzamelen van data in de wrds database.
ik moet onder andere die van CSR performance hebben. dat is gelukt.
Alleen nu heb ik ook controle variabelen nodig. Die blijken ook in dezelfde database te staan, ik kan ze alleen met geen mogelijkheid vinden. Jullie misschien een tip?


Door Luuk Tubbing op 16 mei 2018

Beste Niek,
Zelf heb ik nog nooit met de WRDS database gewerkt, dus daar kan ik je niet mee helpen. En welke controlevariabelen relevant zijn c.q. je nodig hebt hangt af van je onderzoeksvraag en onderzoekssetting.

Plaats een reactie


*